Kansen voor tijdelijke initiatieven 02 mrt '21

Kansen voor tijdelijke initiatieven

Met Bas van de Geyn (Urban Resort) en Iris van der Helm (Gemeente Amsterdam) spreken we over Buurtuinen & Broedplaatsen, kansen voor tijdelijke initiatieven, tijdens de vierde Picknick in de Sluisbuurt.

MeetUp#4 Buurttuinen & broedplaatsen
In ruim 10 jaar tijd groeit de Sluisbuurt, nu nog een open zandvlakte, uit tot een aantrekkelijke grootstedelijke wijk met 10.000 bewoners. In de tussentijd wordt er dus flink gebouwd en zijn er genoeg plekken die wachten op hun definitieve invulling. Dat betekent voor de nieuwe bewoners soms dat nog niet alle gewenste voorzieningen beschikbaar zijn. Tijdelijke projecten en initiatieven, zoals een markt, een buurttuin of een ‘strandtent’ met horeca, bieden dan uitkomst: ze maken de wijk in opbouw aantrekkelijk en geven bewoners en gebruikers de mogelijkheid om hun ideeën over het eiland tot stand te brengen. Welke kansen liggen er voor Inholland als eerste bewoner van de Sluisbuurt?

Bas van de Geyn, Urban Resort
Op dinsdag 2 maart praten we met Bas van de Geyn, ervaren broedplaatsontwikkelaar en bewoner van Zeeburgereiland, over zijn initiatief voor een tijdelijke broedplaats Sluisbuurt.  Een plek die ruimte biedt voor kunstenaars, horeca, onderwijs & onderzoek en initiatieven van bewoners en studenten. We vragen hem naar zijn ervaringen met broedplaatsontwikkeling, hun functie in de stad en welke kansen hij ziet in de Sluisbuurt.

Iris van der Helm, Gemeente Amsterdam
Ook hebben wij te gast Iris van der Helm, die als ontwerper openbare ruimte voor gemeente Amsterdam aan Zeeburgereiland werkt. Iris ziet tijdelijke invullingen van de publieke ruimte in de stad niet alleen als een overbrugging naar een definitieve oplossing, maar deels ook als een permanente kans voor eilanders om actief mee te werken aan het realiseren van een prettige leefomgeving. Iris heeft gewerkt aan de realisatie van de openbare ruimte van IJburg en Sloterdijk met nieuwe woonambities in een kantooromgeving. En is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de Urban Sports Zone in de Sportheldenbuurt.

Host Rudy Nicola ontvangt Iris van der Helm en Bas van de Geyn tijdens deze vierde Picknick in de Sluisbuurt. En ook jij kan je vragen stellen aan deze sprekers via de chat.

Aanmelden
Heb je interesse? Save the date voor deze MeetUp #4 op dinsdag 2 maart van 12.30 tot 13.15 uur. Deze keer hoef je je niet van tevoren aan te melden, maar klik op deze Teams meeting link aan het begin van de MeetUp dan zit je er gelijk in. Tip: plak de link alvast in je outlook-agenda.

20 februari 2021