Kickoff nieuwe lichting

Kickoff nieuwe lichting

Begin September opende het Sluislab de deuren van Nautilus weer voor twintig nieuwe Inholland studenten van verschillende studierichtingen. Op 30 augustus ontmoetten ze elkaar voor het eerst, op 2 september sloten ze de week feestelijk af met cocktails, muziek en een postertentoonstelling.

Het was een week om kennis te maken met elkaar, de buurt, de eilandbewoners en de labpartners. Dat begon met de inmiddels traditionele fietssafari: via de hotspots uit de Sportheldenbuurt naar de de zandvlakte waar straks de Sluisbuurt verrijst. Op een hoekje van die vlakte ligt het placemakingterrein, waar het labteam experimenteert met initiatieven die het ‘buurtgevoel’ een zetje moeten geven.

Dat labteam bestaat niet alleen uit studenten en leercoaches van Inholland, maar ook uit professionals van buiten en bewoners uit de omliggende wijken. Na workshops met een fotograaf en tekstschrijver trokken de studenten samen met hen de buurt in om ze vast te leggen op een voor hen veelzeggende plek. De posterreeks die daaruit voortkwam is een voorproefje van het proces van community building waar de studenten de komende maanden mee aan de slag gaan.

 

SLUISlab Safari

16 september 2021