Placemaking en Kunst: creativiteit en verbeelding als bindmiddel 05 apr '22

Placemaking en Kunst: creativiteit en verbeelding als bindmiddel

Grote maatschappelijke opgaven, zoals de ontwikkeling naar een duurzame en inclusieve stad, vragen om verbeelding en vindingrijkheid. Steeds vaker worden daarom kunstenaars en andere creatieve makers bij dit proces betrokken. Zij laten onverwachte verbanden en perspectieven zien, en stellen ons in staat om buiten onze bubbel te treden.

Op dinsdag 5 april van 13:00 tot 13:45 uur gaan we in gesprek met beeldend kunstenaar Rob Voerman en lector Guido Stompff over de rol van verbeelding en kunst bij de ontwikkeling van Sluisbuurt. Kijk, luister en chat mee via deze ZOOM.

Voerman verteld aan de hand van zijn werk in de Sluisbuurt, waarin hij samen met studenten, onderzoekers en eilanders een kunstwerk bouwt, hoe hij deze rol probeert in te vullen. Met Guido Stompff, lector Design Thinking, praten we over de lessen die we kunnen trekken uit de onverwachte en vindingrijke werkwijzen van creatieve makers. In het onderzoeksprogramma Verbeelding in Transities richt Guido zich specifiek op de creatieve methoden en technieken die kunstenaars en ontwerpers inzetten in hun werk en hoe we daarvan kunnen leren.

21 maart 2022