Praatjes op de Pont

Praatjes op de Pont

Het nieuwe semester is van start gegaan! Afgelopen week zijn de zes nieuwe Sluislab studenten op verkenningsmissie gegaan op het Zeeburgereiland. Via verschillende hands-on opdrachten leerden zij het eiland kennen.

Uiteraard startte de week met de Sluislab fietssafari. Op de fiets crosten zij het hele eiland over om alle hoekjes te bekijken. Maar het eiland bestaat niet alleen uit ruimte, gebouwen en straten, er wonen, werken en recreëren ook mensen. Met opvallende hesjes aan en een bord met de vragen: Ga jij liever naar een tropisch eiland op vakantie? Of toch liever de bergen in voor wintersport? Gingen zij op pad om ook de eilanders te leren kennen. “Het is toch wel spannend om met mensen zomaar op straat te gaan praten. Maar omdat we opvielen kwamen mensen op ons af om te vragen wat we aan het doen waren. Dat maakte het een stuk makkelijker.” Vertelt student Waleed.

Geïnspireerd door quotes vanuit de praatjes op de pont gingen zij met soundwalk componist Sophie aan de slag om de soundcrossing van de pont verder te ontwikkelen. Ze namen geluiden op, interviewden bewoners en maakte met Sophie een lekkere beat. “Het is wel heel gaaf om iets te horen waar jij aan hebt meegewerkt”, zegt Fahd, student Business en IT management, “in mijn opleiding zit niet veel creativiteit, dat is een kwaliteit die ik wil leren in het Sluislab.”

Baggerbeest en Games for Goals

Dit semester gaan onze nieuwe studenten aan de slag met de programmering van het Baggerbeest, de nieuwe broedplaats van het eiland. Partner Urban Resort heeft duurzaamheid en betrokkenheid hoog in het vaandel staan, daarom zoeken zij naar spelvormen jongeren te activeren en betrekken bij belangrijke maatschappelijke- en ontwikkelingsvraagstukken. Zij worden hiermee onderdeel van een Europees consortium met jongeren van universiteiten uit Portugal, Duitsland en België om gamificatie en serious play in te zetten voor de Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die zijn opgesteld door de Verenigde Naties.

22 februari 2023