Iftar in het Sluislab

Iftar in het Sluislab

Het zal niemand zijn ontgaan zijn dat de Ramadan is begonnen. Dat betekent dat het tijd was voor een Iftar in het Sluislab!

Programmeur student-evenementen Nick de Haas deelde erover op zijn LinkedIn:

“Voor docent Senay Cemek van Social Work is dit een fluitje van een cent. Zij zag de belangen van een Iftar al jaren geleden en organiseerde al 4 jaar op rij een Iftar in het OZW-gebouw in Amsterdam. En Senay was niet de enige die de belangen van een Iftar zag. Projectleider en researcher Ouafila Bejja-Essayah en Ghariba maken zich ook al jaren hard voor meer diversiteit en een Iftar op onze locatie. De perfecte gelegenheid dus om de handen inéén te slaan!

Volgend jaar zitten we tenslotte toch met z’n allen in de Sluisbuurt. En waarom eigenlijk wachten tot volgend jaar? We gingen alvast vooruit en vierden de Iftar dit jaar alvast in de Sluisbuurt, namelijk in de ruimte van het Sluislab, die voor ons beschikbaar werd gesteld.

De Iftar was niet alleen toegankelijk voor mensen die vasten. Ook als je niet vast was je net zo welkom als iedereen! Maar liefst 70 personen uit 19 verschillende opleidingen en afdelingen van Inholland Amsterdam sloten aan. Aan tafel werd er gesproken over vasten, cultuur, diversiteit en al onze overeenkomsten.

We kijken terug op een inspirerende avond vol verzoening, culturele overdracht, nieuwe connecties, heerlijk eten en inspiratie voor de toekomst!

Ramadan Kareem!

Bedankt iedereen die betrokken was bij de organisatie
Ouafila Bejja-Essayah Ghariba Senay Cemek Melisa Watchman – Özkan Diala Fattal Marije Molthoff Sandra van den Bos Kim Hagenaar Delano V. Paul Van Dusseldorp”

Foto’s door: Brayan Andrade

23 juni 2023