MAAK PLAATS: Welkom in het symbioceen 07 apr '24 - 07 apr '24

MAAK PLAATS: Welkom in het symbioceen

Hoe kunnen we uit onze menselijke arrogantie ten opzichte van de natuur stappen? Vanuit deze vraag ontwikkelde filosoof Glenn Albrecht het concept Symbioceen. Een hoopvol antwoord op het huidige antropocentrisme. Een radicaal alternatief!

Onderzoeker An Kramer van Hogeschool Inholland, verbonden aan het Sluislab en lectoraat Design Thinking, verkent deze vraag sinds twee jaar op het Zeeburgereiland, hartje Amsterdam. Nieuwe stedelijke ontwikkelingen, een groene rafelrand en het Oerij komen daar samen. Wat betekent het Symbioceen juist hier, op deze plek?

De volgende onderzoeksstap zet zij samen met Theatergezelschap Gouden Haas en met jou: maker, onderzoeker, betrokken burger, natuurliefhebber, placemaker, onderzoeker, beleidsmedewerker, stedenbouwkundige, kunststudent, ecoloog, docent, activist, ondernemer, filosoof, en jij die je aangesproken voelt.

Kom naar de MAAK PLAATS op zondag 7 april van 11:00 – 18:00 uur. Een uniek event met keynote van Glenn Albrecht. Je ontdekt het Symbioceen via verschillende invalshoeken: o.a. hyperlokaal, via de stem van het water en vanuit een indigenous of futuristische bril. In wandelcolleges van architect Donagh Horgan, futuroloog Edwin Gardner en socioloog Ruben Jacobs ontdek je verschillende perspectieven. In workshops van het Baaibuurt Collectief, choreograaf Floor van Leeuwen, bioloog Arita Baaijens, kunstenaar en activist Chihiro Geuzebroek en stadsantropoloog Philippa Collin ga je ermee aan de slag.

Tot slot kijken we met elkaar naar de theatervoorstelling Herinner Ons van Gouden Haas, op een speciale locatie.

Koop hier je ticket.

Locatie
Zeeburgereiland, Amsterdam
Adres:  Eef Kamerbeekstraat 1004, Amsterdam

5 maart 2024